Kamp groepen 7

donderdag 9 juni 2016

Kamp groepen 7

Op woensdagochtend 11 mei vertrokken de kinderen van de groepen 7 naar Doornspijk voor hun schoolkamp. Zij gingen er op de fiets naar toe en onderweg werd er een speurtocht gedaan. Hieronder zijn de verslagen te lezen van de leuke en gezellige dagen.

Dag 1:
Woensdagochtend kwamen we op school, en in verschillende groepjes fietsten we naar het kamp in Doornspijk en dat duurde wel 5 uur! Gelukkig hadden we wel pauzes we hebben ook een pauze gehad bij de Zandeplas waar we ook hebben gezwommen. Daarna zijn we door gefietst naar het kamp. Toen we er eindelijk waren, hebben we onze spullen uitgepakt en in de slaapzalen gelegd. Daarna hadden we vrije tijd. We keken rond wat er allemaal op het kamp was te doen. We hadden er een volleybalveld en een pingpongtafel. Het was een heel groot terrein waar we veel lol konden maken. Na onze vrije tijd gingen we een spel doen met onze gymleraar. Daarna hadden we vrije tijd waar de meeste kinderen aan de bonte avond werkten.

Schrijvers: Ipek en Juliette

Dag 2:
Toen we wakker werden op de 2e dag op ’t Campvelt, gingen we meteen aankleden en haren doen. Daarna gingen we ontbijten in de eetzaal. We aten gewoon broodjes met hagelslag, pindakaas, enz. niet echt iets bijzonders. Sommige kinderen deden wel 5 eetlepels suiker in hun thee!  Sommige kinderen hadden nog corveedienst. Na het ontbijt hadden we vrije tijd. Kinderen deden dus wat ze wilden. Na die vrije tijd gingen we laser gamen! Maar we gingen niet zomaar laser gamen, we gingen buiten laser gamen! Het laser gamen was best wel behoorlijk zwaar. Je werd in 4 groepen verdeeld. Je kreeg uitleg en een pak en je geweer. Je speelde 3×10 minuten. Als je eerste of 2e werd, kreeg je een MasterBlaster! Dat was een groter geweer en je kreeg meer punten als je iemand raakte, met die punten kon je eerste worden, ook kreeg je hierbij een granaat! Daarna moest je snel gaan douchen en je zwemkleren aandoen, want we gingen zwemmen bij de Zandeplas! Het was best wel warm en daardoor ook wel lekker, het was een soort van Bussloo. Toen we op de heenweg van de Zandeplas naar het kamp fietsten duurde het een uur en op de 2e dag duurde het een kwartier. Toen we weer terug waren op het kamp, kregen we weer vrije tijd. Daarna gingen we het dierengeluidenspel doen. De meesters en juffen kwamen naar het kamp toe. Je moest binnen de tijd zo veel mogelijk geluiden hebben. Daarna kregen we weer vrije tijd. En daarna was het zover………BONTE AVOND!!!!!!!! We hadden allemaal een stukje voorbereid. Het was van raar tot slim tot grappig tot hilarisch. Daarna hadden we een dans party in de eetzaal. We dansen tot laat in de nacht. En daarna was het afgelopen, we moesten naar bed, want de volgende dag gingen we alweer terug!

dag 3:
Ik lag in bed half te slapen en toen kwam opeens de juf binnen, ik dacht bij mezelf waarom nu! Waarom zo vroeg voor mijn gevoel was het echt 6 uur ‘s ochtends, ik had nog steeds spierpijn van de eerste dag! En nu begon het allenmaal opnieuw. Ik moest mijn bed helemaal afbreken, zo jammer. Maar ja het moest maar. Nu moest ik ook nog eens mijn koffer inpakken. Volgens mij zijn er geen ergere dingen, maar ik kon ook niet al mijn spullen laten liggen.
Ik was nog niet helemaal klaar maar we moesten al ontbijten in de ontbijtzaal. Ik at boterhamworst en hagelslag op een beschuitje. Toen ik klaar was ging ik weer verder met mijn koffer, de slaapzak lukten echt niet!! Maar juffen kunnen alles toch? Dus ik vroeg het aan de juf of ze wou helpen. En ja hoor, na wat proppen zat hij erin. En nu moesten we fietsen! Jee, nou niet echt dus. We fietsen net maar ik ben nu al moe, over een bultje een beetje door het zand en nu weer een bultje. Hebben we ooit nog een pauze. Gelukkig gingen we nu bij een restaurantje eten, mmm… en nu eten we eindelijk iets lekkers een frietje in een zakje!! Nu we klaar zijn gaan we een spel spelen. Een regenboog tikspel! Super leuk, een beetje kleuren en tikken, en nu weer verder we hoefden nog maar een klein stukje en dan zijn we thuis! Ik hoop dat het niet zo lang meer duurt… Even later is het zover, we zijn er!!! En nu weer naar huis.

Schrijvers: Demy & Jikke

 

Delen via