Kinder ambassadeur Faris ontmoet minister Hugo de Jonge

donderdag 10 oktober 2019

DEN HAAG, 10 oktober 2019 Kinder Ambassadeur Faris (11jaar) verbindt laatste vlaggen met Minister Hugo de Jonge (VWS) aan megalange feestslinger.
Minister Hugo de Jonge verbond vanochtend vroeg in het Koorenhuis in Den Haag samen met Faris, Kinder Ambassadeur St. Uitgestelde Kinderfeestjes uit Apeldoorn, de laatste vlaggen aan een megalange feestslinger.

Met deze handeling sluit de minister, in de Week van de Opvoeding 2019, het jubileumjaar van Home-Start Nederland af.
Kinderen uit het hele land hebben het afgelopen jubileumjaar voor het 25-jarig bestaan van Home-Start in Nederland duizenden vlaggen versierd. Deze feestslingeractie was een samenwerking met Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes(StUK). Want feest vieren, dat doe je samen! Veel kinderen uit de kwetsbare doelgroepen waar Home-Start en StUK mee in contact zijn krijgen niet de kans om feestjes te vieren.

Home-Start (en vele andere hulpverlenende instanties) komt bij deze kwetsbare gezinnen over de vloer en kan kinderen die in de doelgroep vallen en die bijna jarig zijn bij StUK aanmelden, StUK zorgt ervoor dat deze kinderen tóch een leuk kinderfeestje voor hun verjaardag kunnen vieren met hun vriendjes uit de klas. Een mooie samenwerking waardoor vele kinderen in armoede, uit heel Nederland, toch mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Want mee kunnen doen is belangrijk.
Kinder Ambassadeur Faris vertelde ook in een gesprek met de Minister waarom hij ambassadeur is geworden van StUK:
‘Vroeger kon ik zelf ook geen kinderfeestje geven omdat mijn moeder daar geen geld voor had. Dat vond ik niet leuk. Nu kan het wel en ik wil ik dat aan andere kinderen ook geven. Daarom vertel ik overal waar ik kom over Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes.”
Met deze feestslingeractie vragen de organisaties aandacht aan de politiek om landelijk coalities te smeden voor gezinnen die steun nodig hebben bij opvoeden of in armoede leven.
Extra informatie

Home-Start is een programma voor informele opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte alledaagse opvoedvragen. Het programma wordt wereldwijd in meer dan twintig landen toegepast. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips over praktische zaken voor het gezin. Home-Start wil hiermee voorkomen dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Door de preventieve aanpak wordt een beroep op duurdere formele hulpverlening voorkomen. In de afgelopen 25 jaar heeft Home-Start in Nederland 40.000 ouders met meer dan 85.000 kinderen ondersteund. Het programma wordt in 161 Nederlandse gemeenten aangeboden via (vrijwilligers)organisaties in de jeugdsector (WMO). Gemeenten vullen hiermee het lokale jeugdbeleid in.
De feestslingeractie is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Fonds Kinderhulp

Meer informatie of beeldmateriaal over Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes kun je vinden op www.uitgesteldekinderfeestjes.nl.
Voor vragen kun je contact opnemen met Renée Kranenberg op 06-21530103 of op info@uitgesteldekinderfeestjes.nl.

 

Delen via