Spetteren in groep 6 en 7

maandag 22 mei 2017

In het Spetterproject zijn de groepen 6 en 7 met het biotoop “Woestijnen” aan de slag gegaan. De kinderen hebben zich in de afgelopen 2 weken verdiept in de verschillende typen woestijnen, hoe ze ontstaan zijn en wie en wat er leeft. Daar hebben ze in allerlei vormen presentaties van gemaakt, maar er is met name heel veel geknutseld door de groepen 6 en 7 afzonderlijk, maar ook samen. Beide groepen hebben een maquette van een woestijn gemaakt. Er zijn o.a. sarcofagen, piramides, cactussen en kamelen gemaakt. Tijdens de afsluiting was een deel van de knutselwerkjes te koop, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Inca-Educa in Peru. De kinderen hadden speciaal voor de gelegenheid ook nog hapjes gemaakt voor die verkoop, o.a. bladerdeeg mummies.
Groep 6 heeft tussendoor, in samenwerking met Apenheul, nog een project gedaan over wat mensen van apen kunnen leren op het gebied van gezond leven, m.n. drinken, eten en bewegen. Daarbij hoorde een educatieve excursie naar Apenheul. Op de foto’s ziet u de kinderen kennismaken met een voor hun nieuwe fruitsoort, n.l. Durian, bijgenaamd “stinkfruit”. Ondanks de nare geur en voor de meesten nare smaak, waren toch 21 van de 26 kinderen bereid om het te proeven.
Groep 7 heeft ook een excursie gemaakt en wel naar het “Zandsculpturenfestijn” in Garderen. Daar konden de kinderen zelf zien wat er allemaal met zand mogelijk is, behalve dat het in een woestijn ligt.

Klik op de foto om het album te bekijken:

Delen via