Heeft u de leerplein app al geïnstalleerd?

nieuwsbrief openbare basisschool Heuvellaan                                   31 mei 2019

vrijdag 7 juni: podiumshow

maandag 10 juni: vrij i.v.m. pinksteren
dinsdag 11 juni: studiedag team leerlingen vrij

woensdag 12 juni t/m vrijdag 14 juni: Kamp groepen 7 in Doornspijk

Maandag 17 juni t/m 20 juni: kamp groepen 8 op Ameland

 

App leerplein 055

Enige tijd geleden heeft u een mail ontvangen met hierin de toegangscodes van de leerplein app. In deze app zetten de leerkrachten belangrijke informatie waarin ze ouders snel kunnen bereiken. Veel ouders hebben deze app al geïnstalleerd. Mocht u deze nog niet hebben, wilt u dit dan alsnog doen?

Binnen het platform van onze website is door Leerplein055 (het schoolbestuur waar ook onze school onder valt) een app ontwikkeld voor ouders. Ons team heeft de app inmiddels in gebruik genomen. Met deze app is het voor ons mogelijk om via een beveiligde omgeving met u te kunnen communiceren. De app is vanaf nu een officieel communicatiekanaal van onze school. Ook in de app blijft uw toestemming voor het plaatsen van foto's van toepassing.   

Via de app (beschikbaar voor zowel iPhone als voor Android) heeft u toegang tot schoolberichten, berichten van de groep(en) van uw kind(eren) en de schoolagenda. U kunt zelf instellen voor welk soort berichten u notificaties wilt ontvangen. Voor de app worden uw naam, uw mailadres, de voornaam van uw kind(eren) en de groep opgeslagen in de beveiligde omgeving van ons website-platform. De app is opgenomen in de privacyverklaring van onze school. 

Indien u de app niet op uw telefoon wilt installeren dan kunt u dat melden bij de leerkracht van uw kind(eren). Uiteraard zorgt de leerkracht dat u van relevante informatie op de hoogte wordt gesteld. U kunt de publieke berichten over activiteiten op school uiteraard via www.heuvellaan.nl en de HeuvellaanExpress blijven volgen. 

Toetsperiode en avondvierdaagse

In de periode van 4 juni t/m 28 juni worden in de groepen 3 t/m 8 verschillende Cito-toetsen afgenomen. Deze worden door de leerkrachten evenwichtig over de weken verdeeld. 

Nu vragen sommige ouders of we de toetsen niet om de avondvierdaagse heen kunnen plannen. Dat wordt wat lastig, want er wordt door leerlingen van onze school met verschillende avondvierdaagsen meegelopen en die zijn allemaal op een ander moment. Bovendien zou het de toetsbelasting in de andere weken verhogen. 

Voor dit jaar is het even zoals het is. Voor volgend jaar zetten we de Apeldoornse Avondvierdaagse ook op onze kalender en kijken we wat we kunnen doen met onze eigen planning. U zult begrijpen dat we die niet ondergeschikt kunnen maken aan allerhande activiteiten buiten school. 

Podiumoptredens

Op vrijdag 7 juni zullen de volgende groepen optreden:

9:30 - 10:15 uur:groep 1 en groep 2B 
11.00- 12:00 uur: 3B, 4B en 5

Kerst op de Heuvellaan

Juf Mieke met pensioen (herhaling)

Een aantal oplettende ouders hebben juf Mieke gemist in het overzicht van de groepsindeling voor volgend schooljaar. Juf Mieke zal aan het einde van dit schooljaar afscheid nemen van de Heuvellaan en gaan genieten van een welverdiend pensioen. 

In plaats van een feestje ter gelegenheid van haar afscheid wil juf Mieke graag dat wij samen iets doen voor een goed doel. Op vrijdag 28 juni zullen we met alle leerlingen samen een lopathon organiseren. Het geld wat we met deze lopathon ophalen komt ten goede aan de stichting the stories of love movement. Deze stichting zorgt met het geld wat opgehaald wordt dat kinderen in Colombia een goede opleiding kan krijgen.  

Meer informatie volgt binnenkort. 

 Summer Camp (herhaling)

De kinderen worden ingedeeld op leeftijd en gaan op met de Engelse taal aan de slag. Door middel van creativiteit, sport, dans, zingen en ook een deel les in het Engels zijn de kinderen op leuke praktische manier met Engels bezig. Jongeren uit de hele wereld komen hier bij elkaar om hun Engels verder te verbeteren en een fantastische tijd te beleven. Voor de ene leerling een wenselijke verbetering van de Engelse taalkennis, voor de andere leerling de mogelijkheid om de kennis van het Engels toe te passen in een internationale omgeving.

Onze ervaring is dat deze ontspannen manier er juist voor zorgt dat kinderen veel opsteken van deze vijf dagen.

Summer Camp is voor alle kinderen van de basisschool: Groep 1 t/m Groep 8*.

Summer Camp Apeldoorn: OBS Berg en Bos, Soerenseweg 105, Apeldoorn

 * Voor de jongeren uit groep 8 die een extra uitdaging nodig hebben is er Teen Camp.

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.