nieuwsbrief openbare basisschool Heuvellaan 12 maart 2018

12 t/m 22 mrt. - Spetterproject 

donderdag 22 mrt. - afsluiting Spetterproject

woensdag 28 mrt. - Kledingbeurs

Even voorstellen!

Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van OBS Heuvellaan,

Mijn naam is Ellen Mulder en binnenkort start ik als directeur op jullie school. Daar heb ik veel zin in!
Misschien willen jullie alvast iets over me weten. Sinds 1996 werk ik voor het openbaar onderwijs in Apeldoorn. Eerst als leerkracht, toen als locatieco√∂rdinator en later als directeur van de Kennedyschool/Vliegenier en De Eendracht. Het fijne van openbaar onderwijs, vind ik dat het toegankelijk is voor iedereen. Veelzijdige ontmoetingen op jonge leeftijd zijn - wat mij betreft - een goede voorbereiding op wederzijds begrip in het verdere leven.
Ik ben 52 jaar en heb 2 kinderen, Astrid en Jaap. Deze zomer hoop ik oma te worden. Verder leef ik samen met Aart, wij hebben 7 jaar een latrelatie.
In de komende weken zal ik af en toe mijn gezicht laten zien op de Heuvellaan. Hier en daar wat spetters opvangen van het spetterproject en kennismaken met het team. In mei stap ik dan echt over. Dat zal wel met een traan gepaard gaan, want ik heb met heel veel liefde en plezier op OBS De Eendracht gewerkt!
Tot ziens op De Heuvellaan!
 
Met vriendelijke groet,
 
Ellen Mulder

Spetterproject

Vandaag is ons Spetterproject 'Heel Heuvellaan houdt van Holland' feestelijk van start gegaan met de 'Parade van de Provincies'.

Alle kinderen gaan zich de komende anderhalve week bezig houden met Nederland. Ze gaan zich m.n. verdiepen in de geschiedenis, de cultuur en de natuur van ons land. Daartoe zijn de provincies aan groepen toebedeeld en elke groep gaat aan de slag met aspecten van hun provincie.

De 'provincies' zijn als volgt verdeeld:

• Gr. 1/2a: Waddeneilanden

• Gr. 1/2b en 2: Zeeland

• Gr. 1/2c: Groningen

• Gr. 3a: Gelderland

• Gr. 3b: Overijssel

• Gr. 4: Limburg

• Gr. 5: Drenthe

• Gr. 6a: Noord-Brabant

• Gr. 6b: Flevoland

• Gr. 7: Friesland

• Gr. 7/8: Utrecht en Zuid-Holland

• Gr. 8: Noord-Holland

De 'hoofdvakken' blijven op de ochtend gewoon doorgaan, soms wel overgoten met een "Hollands" sausje. De middagen staan helemaal in het teken van het Spetterproject.

Op donderdag 22 maart is de afsluiting van het project van 17.30 - 19.00 uur. Dat zal, als het weer het toelaat' op het plein plaatsvinden. Elke groep heeft daar een eigen kraam ingericht, waarin de provincie gepresenteerd wordt. Dat zal in een aantal gevallen ook gepaard gaan met een optreden(tje).

Afdansen in groep 5

Vrijdagmiddag 16 maart is het zover. Het moment waar weken aan gewerkt is tijdens de danslessen op maandagmorgen in onze eigen gymzaal.

Die middag gaan alle kinderen afdansen op een echte dansvloer, in een echte dansschool en natuurlijk stijlvol aangekleed.

Open Dag

Op woensdagochtend 11 april is er weer de halfjaarlijkse Open Dag van alle basisscholen in Apeldoorn.

Ook de Heuvellaanschool zet die ochtend de deuren open van 9.00 - 12.00 uur. Belangstellenden worden rondgeleid door kinderen van de leerlingenraad. De directie en andere medewerkers van school zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Voor een uitvoeriger gesprek is het verstandig een aparte afspraak te maken.

Ouders van school, woont er in uw buurt een gezin met nog niet schoolgaande kinderen, attendeer ze dan op die Open Dag op m.n. de Heuvellaanschool.

Podiumshow gr. 5 en 6b

Vrijdagochtend 13 april verzorgen de groepen 5 en 6b hun 2e podiumshow van dit schooljaar.

U bent van harte welkom om deze show bij te wonen in onze aula. De show begint om 11.00 uur en zal ruim voor 12.00 uur afgelopen zijn.

Kleding- en speelgoedbeurs

Woensdag 28 maart is weer onze Kleding- en speelgoedbeurs. U kunt daar van 9.00 -12.30 uur weer kwalitatief goede kleding en goed speelgoed voor een zacht prijsje op de kop tikken.

Ingang via de gymzaaldeur op het parkeerterrein aan de zijkant van het gebouw.

Directie aanwezig op ....

Matthieu Schrijver (wnd. dir.) is deze week op maandag, dinsdag en donderdag aanwezig. Mathieu Bootsveld (interim dir.) is er deze week op dinsdag en vrijdag.

Volgende week is Matthieu Schrijver er op maandag, woensdag en donderdag. Mathieu Bootsveld is er op dinsdag en vrijdag.

Matthieu Schrijver is 3 dagen per week op school; bijna altijd op maandag en donderdag; niet op vrijdag. De dinsdag en woensdagen zijn een soort van wisseldagen. Mathieu Bootsveld is 2 dagen per week op school.

Via de HE houden we u op de hoogte van de aanwezigheid van de directie.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Heuvellaan is onderdeel van Leerplein055