Remembrance day, groep 8 bij het beeld De man met de 2 hoeden (bij De Naald)

14 november 2021 - 11:00

Al een aantal jaren wonen wij met de leerlingen van groep 8 de herdenking bij het Canadamonument (De man met de 2 hoeden tegenover De Naald) bij. Op Remembranceday (officieel 11 november) worden alle soldaten van het Gemenebest herdacht, die zijn gesneuveld tijdens oorlogshandelingen. In Apeldoorn vindt deze herdenking altijd plaats op de zondag, het dichtst bij 11 november, dit jaar op 14 november.

Waarom vinden wij het als school belangrijk om deze herdenking bij te wonen? Op 17 april 1945 werd Apeldoorn bevrijd door de Canadezen. Daarnaast is de Heuvellaan al een aantal jaren verbonden aan Primary schools in Burlington, (Ontario, Canada) voortkomende uit het partnerschap tussen Burlington en Apeldoorn. De leerlingen van groep 8 hebben inmiddels een penmaatje in Burlington. Verder hebben wij de Canadaboom tegenover de grote kerk als monument geadopteerd. Omdat er steeds minder mensen in leven zijn, die de oorlog bewust hebben meegemaakt vinden wij het vanuit historisch perspectief belangrijk om deze herdenking bij onze leerlingen onder de aandacht te brengen.

Uiteraard zijn belangstellenden ook van harte welkom bij deze herdenking op 14 november om 11.00 bij het monument van de man met de 2 hoeden bij De Naald.

Delen via