Samen kerstfeest vieren en Thema gevoelens

woensdag 19 februari 2020

Samen kerstfeest vieren.

Groep geel heeft samen met groep 1 van juf Marije kerstfeest gevierd. En dit was best een beetje spannend, in het donker naar school. Door de ouders waren er heerlijke hapjes gemaakt en de kinderen hebben genoten van het eten en elkaars gezelschap.

Thema gevoelens

Net als in de onderbouw groepen hebben wij ook over gevoelens en emoties gewerkt. Het boek: “Het kleurenmonster” stond centraal tijdens dit thema.
Natuurlijk zijn er ook andere boeken in groep geel bekeken en voorgelezen. Vooral de boeken van Kikker van Max Velthuis gaan over gevoelens en in deze verhalen kunnen de leerlingen zich goed inleven.

In het boek: “Het kleurenmonster”staan de kleuren en emoties centraal. Rood is boos, blauw is verdrietig, geel is blij, zwart is angstig, groen is kalm en roze is verliefd. Door het werken met verschillende creatieve activiteiten en de kleuren hebben de leerlingen goed de emoties kunnen
beleven. Er is veel plezier geweest in ervaren van de gevoelens. In de groep is gepraat, gezongen, muziek gemaakt, geluisterd, gespeeld en gewerkt over gevoelens en emoties.

Delen via