Bewegingsonderwijs (gym)

De kleuters hebben gymles in onze gymzaal en spelen buiten op ons heerlijk grote schoolplein. Ze hebben een tas waarin ze hun gymschoenen opbergen. Ze hebben geen speciale kleding nodig.

De groepen 3 t/m 8 krijgen twee keer per week een gymles. Op donderdag hebben een vakleerkracht. Elke groep krijgt op donderdag een half jaar lang les van die vakleerkracht. De andere gymles(sen) geeft de groepsleerkracht zelf. Als kinderen om de een of andere reden niet mogen sporten, vragen we de ouders hiervoor een briefje mee te geven.

De kinderen moeten tijdens de gymles sportkleding (sportbroek en T-shirt) dragen, dus geen kleding die in de klas ook gedragen wordt. Eén keer per week, na de laatste gymles van die week, moet de gymkleding mee naar huis, zodat deze gewassen kan worden. Het dragen van gymschoenen wordt sterk aangeraden in verband met de kans op voetschimmel en het bezeren van tenen. Deze sportschoenen mogen geen donkere zolen hebben in verband met het beschadigen van de vloer van het gymlokaal.

Daarnaast is afgesproken dat tijdens de gymles geen sieraden gedragen mogen worden met het oog op de veiligheid.